Loading...
  • -->

7 Miles To Pittburgh (NL)

Live in concert
zaterdag 25 augustus 2018 - MainStage


Dit project/deze band, 7 Miles To Pittsburgh, is ontstaan in 2014 door twee uit Eindhoven Rock City afkomstige bevriende muzikanten die al langere tijd met het idee en de wens rondliepen om samen eens muziek en misschien zelfs wel een album te kunnen gaan maken. Een kleinigheidje was het ontbreken van een goede zanger. Deze werd na een beetje aandringen en goede overtuigingskracht ook gevonden en hiermee konden de mannen aan de gang om de instrumentale nummers te gaan voorzien van teksten. De nummers die al klaar lagen zijn lekker klinkende melodieuze nummers met een ‘70’s overgoten rock-sausje.

En wie zijn dan de muzikanten in 7 Miles To Pittsburgh? Gitarist en tevens drummer (op dit album) is Joris Lindner (Komatsu – Nederlandse Sludge-Stoner-Metalband uit Eindhoven Rock City) Joris is een erg goede gitarist bij tijd en wijlen een beetje Eddie van Halen achtig. De grote vraag is…..waar heeft hij al die jaren in hemelsnaam gezeten!? Wat een gitarist! En wat een supervet gitaargeluid!!

Bassist is Martin Helmantel (Elegy) en dus eigenlijk de mede oprichter van de band. Op zang niemand minder dan Andrew Elt (Gin On The Rocks, Sleeze Beez, The Moon en Physical Graffiti (– Led Zeppelin Tribute band). De vette Hammond op dit album is van Will Maas (Sessie muzikant).