Loading...
  • -->

UP THE IRONS (NL)

a tribute to Iron Maiden
Zaterdag 26 augustus 2017 - MainStage

In 2015 viert Up The Irons haar 15 jarig bestaan! Het begon allemaal onschuldig op de kleine podia, maar Up The Irons wilde uitgroeien tot een van de toonaangevende Tributebands in Nederland. Dat is zeker gelukt als we terug kijken in de afgelopen 15 jaar. Bandleden van Up The Irons spelen en speelden in bands zoals: Action in DC, Maiden uniteD, Judas Rising, Lord Volture.

Up The Irons staat op Nederlands grootste kernpodia en festivals. Van de grote zaal 013 te Tilburg in het zuiden van ons land tot aan Podium Hardenberg en Lucky&Co in Rijssen in het Noorden van het land en alle regio’s daartussen in. Ook in het buitenland bleef Up The Irons niet onopgemerkt en groeide uit tot een internationale act. Shows zoals Graspop Metal Meeting: Dessel Belgie, Arc-en- Ciel: Lieven Frankrijk, Alcatraz: Milaan Italie, Colos Saal: Aschaffenburg Duitsland, The Underworld: Londen UK zijn een greep van podia in het buitenland die er niet om liegen.

Up The Irons toerde verschillende keren met niemand minder dan Paul Di‘Anno (ex-zanger Iron Maiden) als gastzanger in
hun shows. In 2006 stond Steve Harris (oprichter en bassist van Iron Maiden) in het publiek en stond met zijn duim omhoog. In 2007 speelde Lauren Harris (dochter van Steve Harris) met haar band als support act van Up The Irons. De “Ruskin Arms Tour 2008/09” reisde in 12 maanden door 4 landen en was zeer succesvol. In 2010 werd het 10-jarig jubileum groots gevierd en volgde tal van shows door binnen- en buitenland.

15 Jaar Up The Irons. Shows worden weer groter aangepakt dan ooit van te voren. Eddie is weer groter geworden op het podium tijdens de live-acts. In de agenda staan weer toonaangevende shows. Samen met partner Tributeband.NL wordt er weer in de toekomst gekeken. De variatie van songs/setlists is enorm. Het vakmansschap en de ervaring van de muzikanten spat van het podium.

Up The Irons bassist Joey Bruers speelt tijdens de Iron Maiden wereld tournees voetbalwedstrijden met Steve Harris.