Loading...
  • -->

MAMA'S JASJE (B)

Live in concert
Vrijdag 24 augustus 2018 - MainStage


Mama's Jasje is een Vlaamse popgroep met een Nederlandstalig repertoire. De groep werd in 1990 opgericht rond Peter Van Laet. Met meer dan 1,4 miljoen verkochte platen staan ze in de top 100 van best verkochte Belgische artiesten.

Het succesverhaal van Mama’s Jasje begint in 1990 met de grote hit Zo ver weg. De single bereikt de top en wordt platina, het album Paradijs op aarde bereikt ook deze status, gevolgd door een andere ‘klassieker’ Doe het licht maar uit.

Het tweede album Letters en Lawaai haalt goud en levert de groep opnieuw een aantal hitsingles op waaronder Teken van leven en Zonder verhaal. Mama’s Jasje toert in Vlaanderen met Clouseau en The Scabs in de Marlboro Tour.

In 1995 halen de singles Wunderbar en Madeleine de Ultratop 50. Twee jaar later komt een volgend groot succes. De single Als de dag van toen stond 26 weken in de Ultratop 50 en de opvolger Laat me alleen stond 14 weken in deze hitparade. Het album Hommages stond 44 weken in de hitparade en haalde de nummer 1 notering. De band won dat jaar twee ZAMU Awards. Ze traden dat jaar onder meer op op Marktrock en in een uitverkochte Ancienne Belgique. Ze waren rond die periode ook veel te zien in Tien om te Zien, het muziekprogramma van VTM dat toen wekelijks te zien was. De band bleef regelmatig de hitparade halen. In 2002 verliet Van Campenhout tijdelijk de groep en werd vervangen door Peters broer Jan.

In 2003 stond de single Het is over achttien weken in de hitparade met een zesde plaats als hoogste notering. Na vijf jaar afwezigheid keerde Gunter Van Campenhout terug. Het album Hommages III (met de single Laat je hart slaan) stond twintig weken in de charts. In 2008 maakte de band een Hommages-Tour en een jaar later verscheen de single Regenboog 2009 in de hitparade. Naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de groep verscheen in mei 2009 een nieuwe cd met de titel Morgen zal het anders zijn.