Loading...
  • -->

Tygers of Pan Tang (UK)

Live in concert
zaterdag 25 augustus 2018 - MainStage


De Tygers of Pan Tang werd oorspronkelijk gevormd door Robb Weir (gitaar), Richard "Rocky" Laws (bas), Jess Cox (zang) en Brian Dick (drums). Ze speelden in clubs en werden voor het eerst door het lokale onafhankelijke label Neat Records ondertekend voordat MCA hun een grote platencontract bezorgde. Na verschillende singles brachten ze hun eerste album, Wild Cat, uit in 1980. Het album bereikte nummer 18 in de UK Album Chart in de eerste week van zijn release.

Vervolgens werd John Sykes (voorheen van Streetfighter, later in Badlands, Thin Lizzy, Whitesnake en Blue Murder) als tweede gitarist toegevoegd. Jess Cox had ruzie met de anderen en stopte, om te worden vervangen door Persian Risk-zanger Jon Deverill. Deze line-up bracht Spellbound in 1981 uit.

Sykes stopte na de release van het derde album, Crazy Nights, om auditie te doen voor de band van Ozzy Osbourne. Hij werd vervangen door Fred Purser die de set in twee dagen voor het touren moest leren.

Tygers van Pan Tang's vierde album, The Cage, werd uitgebracht in 1982. De band had toen een meningsverschil met MCA, die niet bereid waren om hen te promoten, tenzij ze erin toestonden om meer coveropnamen te spelen (na de hit van de band met "Love Potion No. 9" ). Ze probeerden vervolgens hun contract te verbreken, maar de eisen van MCA overtroffen de bereidheid van een ander platenfirma.

John Sykes behaalde later succes met Thin Lizzy en vervolgens Whitesnake en als gitarist in Japan.